zaterdag 7 september 2013

Mijn top 5 :)

Hey allemaal,
Omdat de herfst er weer aan zit te komen, omdat ik lezen zo fijn vind, en omdat er zo’n leuke boeken zijn, heb ik vandaag een blog met mijn 5 leukste boeken. Boeken die ik leuk vind zijn eigenlijk allemaal romantisch, spannend, en ze doen je denken aan de zomer. :)
 
1. Heimwee naar Lanzarote, (Anita Verkerk). Marina ging altijd met haar ouders op vakantie naar Lanzarote, tot dat haar ouders daar een ongeluk krijgen.. Marina woont in Nederland, maar het liefst gaat ze terug naar Lanzarote. Als ze dan ook thuis een beetje in de problemen komt, gaat ze terug naar Lanzarote, daar ontdekt ze dat ze een speciale band heeft met honden. Zo’n mooi boek! Het is net alsof je de zon gewoon al voelt, je wordt ook helemaal meegesleept in het verhaal.
 
2. Heisa in Venetië, (Anita Verkerk). Lianne is journaliste en ze is eigenlijk dringend op zoek naar een fijne vakantie om uit te rusten. Daarom gaat ze naar Venetië. co-pilote Rozemarijn kunsthistorica Iris zijn ook in Venetië, de 3 vrouwen leren elkaar kennen op de camping en ze beleven een hectische tijd. De kidnapping van een klein jongetje bijvoorbeeld. Ook leren ze 3 knappe mannen kennen waar ze een hele leuke tijd mee beleven. Gewoon een heel mooi boek dat je aan de zomer doet denken!
 
3. Promille, (Helen Vreeswijk). Angela is geen feestbeest, ze gaat daarom ook zelden naar café’s of feesttenten. Maar zoete mixdrankjes en likeur gaan er wel in, daarom verlangt ze overdag ook hevig naar drank doordat ze na school in het park een groep vrienden ontmoet. Angela speelt het slim en heeft zo haar trucjes om verborgen te houden dat ze stiekem de hele dag alcohol drinkt. Maar de drank kost haar veel geld, daarom steelt ze van haar ouders, maar dat is niet genoeg. Ze gaat Xtc-pillen verkopen. Angela glijdt steeds verder af, tot dat ze zich helemaal in coma drinkt.. Dit is zo’n mooi boek! Het is eigenlijk vooral spannend hoe het met Angela afloopt..
 
4. Eerwraak, (Helen Vreeswijk). De zeventienjarige Sam Visser, een doodnormale Nederlandse jongen, wordt smoorverliefd op het beeldschone Afghaanse meisje Letiva. Letiva is in Nederland geboren, maar wel opgegroeid met de regels van haar cultuur, zo heeft zij altijd geleerd dat ze moet oppassen voor jongens en hen het best kan negeren. Toch wordt Letiva ook smoorverliefd op Sam, maar ze weet dat een niet-moslimjongen verboden is. Ze proberen hun relatie verborgen te houden maar toch komt het uit, Letiva mag niet meer naar school en wordt thuis opgesloten. Als ze samen met Sam wegloopt en onderduikt, beginnen de problemen pas echt. Gewoon superspannend en romantisch!!
 
5. Alles voor Romeo, (Caja Cazemier). Via Hyves leert Anouk de iets oudere Romeo kennen, en daarmee verandert alles. Ze geniet van de roes van alcohol, drugs en de liefde, en haar ‘oude’ leventje lijkt ineens saai en kinderachtig. Dan vraagt Romeo Anouk iets voor hem te doen, wat zij helemaal niet wíl doen.. Echt een ontzettend spannend boek! Ook wel zielig en toch romantisch..
 
Ik hoop dat jullie deze boeken ook gaan lezen!

Kus,
Romy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten